GY.I.K.

Mit jelent az addiktológiai konzultáció?

Az addiktológiai konzultáció egy kifejezetten szenvedélybetegségek segítésére szolgáló módszer. A pszichoterápiával szemben elsősorban a jelenre és a jövőre koncentrál. A konzultáció során gyakorlatok, feladatok segítik a probléma megoldását.


Mi a különbség a pszichológus és az addiktológiai konzultáns között?

Míg a pszichológus többféle pszichés probléma kezelésére jogosult (depresszió, pánikbetegség, stb.), addig az addiktológiai konzultáns kifejezetten szenvedélybetegségekkel foglalkozik. A konzultáns hasonló módszerekkel dolgozik , mint egy pszichológus, de problémákat a szenvedély felől közelíti. A konzultációban két fontos cél szerepel: a szenvedéllyel való megküzdés segítése (tanácsadással, gyakorlatokkal, praktikákkal), valamint a szenvedély mögött és annak mentén kialakult problémák kezelése.

Az addiktológiai konzultáns képzés a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai karán végezhető, állami diplomát adó képzés, melynek előfeltétele egy előzetes felsőfokú diploma megléte.


Milyen gyakran kell járni? Mennyi ideig kell járnom?

A tanácsadásra gyakran már 1-5 alkalom elegendő. A konzultáció hosszabb folyamat, általában 3-6 hónap, melynek hossza függ az egyén problémáitól, motiváltságától. A tanácsadás és a konzultáció rendszerint heti 1 alkalmat jelent, melynek időtartama 50 perc.


Hogyan történik a fizetés és számlázás?

A fizetés az alkalom végén történik készpénzzel, vagy átutalással. Az alkalmakról számlát állítok ki az adott alkalom, hónap, vagy naptári év végén.


Hogyan tudom megközelíteni a rendelőt? Van-e parkolóhely?

Budapest

A rendelő a VI. kerőletben, a Váci út és a Lehel utca találkozásánál található, a WestEnd City Center közvetlen szomszédságában. 41-es kapucsengő, a nevem szerepel a kapucsengőn. A rendelő a 4. emeleten található.

Tömegközlekedéssel a 4-es, 6-os villamossal a Nyugati térről, 3-as Metróval a Nyugati térről, vagy a Lehel tértől; 76-os trolival, 15-ös busszal a Lehel tértől közelíthatő meg.

Autóval a parkolás a Lehel utcában – szabad helyek függvényében, vagy a WestEnd City Center parkolójában.

 


Köti-e a titoktartási kötelezettség a szakembereket?

Titoktartási kötelezettség vonatkozik minden elhangzott adatra, információra, mely kötelezettség a kapcsolat lezárása után is fennáll.


Bármilyen további kérdés esetén forduljon hozzám bizalommal!

 

Website Built with WordPress.com.
%d blogger ezt szereti: